Ο σοφός λαός λέει πως νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, εσένα τι σε κάνει να πιστεύεις πως νηστικός φοιτητής μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα; Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά θα χρειαστεί να μπεις στην κουζίνα. Δεν είναι τόσο τρομαχτικό όσο σου φαίνεται, άσε που μεταξύ μας πιστεύω πως κατά βάθος θα σου αρέσει. Έτσι λοιπόν είπα να σου δώσω μερικές ιδέες για τις πρώτες προσπάθειες.
Ζυμαρικά με ψητή φέτα και ντοματίνια
Υλικά
- 600 γρ. ντοματίνια
- 1 κρεμμύδι
- 50 γρ. ελιές, σε ροδέλες
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
- 200 γρ. φέτα
- 1 πρέζα μπούκοβο
- αλάτι
- 500 γρ. κοχύλια, ζυμαρικά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.Σε ένα ταψί 28×36 εκ. βάζουμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, τις ελιές, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.Κάνουμε ένα κενό στο κέντρο του ταψιού και τοποθετούμε τη φέτα.Πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και ψήνουμε για 20-30 λεπτά.Με το ειδικό εργαλείο για πουρέ ή με ένα πιρούνι πιέζουμε καλά τα ντοματίνια με τη φέτα ώστε να λιώσουν και να ανακατευτούν μεταξύ τους.Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βάζουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.Σουρώνουμε, κρατάμε το νερό και μεταφέρουμε στο ταψί με τα ντοματίνια και τη φέτα. Αν χρειάζεται περισσότερη υγρασία τότε προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
Σερβίρουμε με ρίγανη, ελαιόλαδο και πιπέρι.
Πηγή : akispetretzikis.com
Ομελέτα φούρνου με ντομάτα και πιπεριά
Υλικά
- 5 αβγά, μέτρια
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 ντομάτα
- 1 πιπεριά πράσινη
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- θυμάρι, για το σερβίρισμα
Μέθοδος εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 16 εκ. με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε. Σπάμε τα αβγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μαζί με αλάτι και πιπέρι. Κόβουμε τη ντομάτα, την πιπεριά σε μικρά κυβάκια και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα αβγά. Προσθέτουμε στο μπολ την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα χειρός. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να σφίξει η ομελέτα και να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι.
Πηγή : akispetretzikis.com
Ζύμη για κρέπες
Υλικά
- 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 120 ml νερό
- 120 ml γάλα
- 2 αυγά, medium
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο & έξτρα για το ψήσιμο της κρέπας
Για το σερβίρισμα:
- Μπανάνες
- Πραλίνα
- Μπισκότο, τριμμένο
Μέθοδος εκτέλεσης
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά το αδειάζουμε σε ένα μπολάκι και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα χειρός όλα τα υλικά για τις κρέπες. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 18-20εκ. σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε 60 ml από το μείγμα μέσα στο τηγάνι απλώνουμε τη ζύμη κουνώντας το τηγάνι και ψήνουμε για 1 λεπτό.Στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε την κρέπα και ψήνουμε για 1 ακόμη λεπτό. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλες τις κρέπες και τις αφήνουμε στην άκρη. Αλείφουμε με πραλίνα σερβίρουμε με μπανάνες μπισκότο ή ό,τι άλλο επιθυμούμε.
Πηγή : giorgostsoulis.com